"Istina o slučaju Harry Quebert", Joel Dicker

"Istina o slučaju Harry Quebert", Joel Dicker; Fraktura
Oduševljena sam! Opsežna, velika knjiga, ali apsolutno proporcionalna svojoj kvaliteti.. Preko šesto stranica literarnog užitka, sa fascinantnim obratima do posljednje stranice! Kompleksno i pronicljivo napisan triler.
Radnja prati poznatog pisca, Marcusa Goldmana kojega susrećemo u trenutku kada se nalazi u fazi "blokade" i ne uspijeva napisati novu knjigu u zadanom roku. Marcus se za pomoć obraća svom mentoru, starom prijatelju i također poznatom piscu Harryju Quebertu koji živi u mirnom gradiću, Aurori.
No, upravo tada, u vrtu Harryja Queberta, pronađeno je tijelo djevojčice Nole, koja je iz Aurore nestala prije 35 god. i čiji nestanak nikada nije bio razjašnjen.
Naravno, sve upućuje da je krivac upravo Harry (s kojim je Nola bila u vezi), no Marcus to odbija vjerovati te se upušta u istragu tih davnih događaja kako bi dokazao nevinost osobe koja mu je nesebično pomagala i u privatnom i u profesionalnom životu.
I tako se počinju buditi "duhovi" Aurore. Mještani prepričavaju svoja sjećanja, svoja viđenja tih davnih događaja i malo po malo istina izlazi na vidjelo.
Radnja naizmjenično prati sadašnje i prošle događaje, a to je tako vješto ukomponirano i isprepleteno da je ovo zaista, uz vrhunsku priču i majstorski napisano djelo. Obavezno čitajte!

Primjedbe