U susret knjizi "Dosegnuti sunce", Paule McLain

Uskoro nam Znanje donosi jednu pravu, književnu poslasticu; roman "Dosegnuti sunce", izvrsne Paule McLain.
Pa da vam malo približim o čemu se tu zapravo radi; dakle, sigurno su neki čitali knjigu "Moja Afrika", autobiografsko djelo Karen Blixten koja opisuje svoje godine provedene u Africi. Ako niste čitali, skoro svi smo gledali istoimeni film s odličnim Meryl Streep i Robertom Redfordom u glavnim ulogama.
Ljubavna priča danske barunice Karen B. koja se zaljubljuje u britan...skog avanturista i lovca na krupnu divljač, Denysa F. Hattona. Njihova ljubav odvija se u prekrasnim, afričkim pejzažima.. (moram spomenuti i moju omiljenu scenu iz tog filma, pranje kose na Nilu  ). E sada, svi se sjećamo kako je Denys svojim avionom povremeno dolazio kod Karen, a ona ga je vjerno čekala na svojoj, afričkoj, plantaži... Nije nam baš puno rečeno što je Denys radio tijekom svojih izbivanja...ok, lovio je krupnu divljač, sudeći prema njegovom zanimanju, ali ne samo to.. ;)
Knjiga "Dosegnuti sunce" otkriva nam dio njegova života za koji, vjerujem, nismo znali jer govori o još jednoj velikoj ženi koja je odigrala važnu ulogu u njegovom životu.
Riječ je o Beryl Markham, pilotkinji koja je oborila svjetski rekord preletjevši Atlantik i bila žena ispred svog vremena.
Naravno, u knjizi je opisan i ljubavni trokut između nje, Karen i Denysa.. A sve to opet, uz prekrasne opise Afrike.
Ja se ovoj knjizi već jako dugo veselim, a vjerujem da je sada već i mnoge od vas zainteresirala!
Brojimo sitno do čitanja...!

(By Morana Mazor)


Primjedbe